Werkwijze – Bruidsreportage

Op dit moment neem ik helaas geen bruiloften meer aan. Ik kan wel andere fijne bruidsfotografen aanraden! 

Voor de bruiloft
Om te kijken of het klikt, en of mijn bruidsfotografie en werkwijze jullie aanspreken, plannen we altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Jullie kunnen dan uitgebreid vertellen over jullie dagindeling en plannen, maar ook over de sfeer en stijl van de dag. Ik zal met jullie meedenken, tips geven, vragen stellen en natuurlijk meerdere albums laten zien. Na het gesprek maak ik op korte termijn een offerte op maat, en kunnen jullie kijken of ik jullie fotograaf word (super leuk!). Dit is ook het moment om na te denken over zo’n toffe loveshoot!

Tijdens de bruiloft
Ik vind het belangrijk dat jullie je op je gemak voelen. Op de trouwdag probeer ik niet op te vallen, en ben ik vaak vlak bij jullie in de buurt, om alle speciale momenten vast te leggen. Ik vind het ook geweldig om foto’s te maken wanneer jullie en je gasten lachen, lekker kletsen of wanneer de zakdoeken erbij worden gepakt. Bij de fotoreportage met z’n tweeën zorg ik dat jullie ontspannen op de foto staan. Het is vaak het eerste moment op de dag dat je echt even samen bent, en kunt genieten van elkaars aanwezigheid (en looks!).

Na de bruiloft
Na de bruiloft ga ik jullie foto’s selecteren en bewerken. Dit is voor mij ook echt nagenieten en herinneringen ophalen! Het aantal foto’s varieert per bruiloft en heeft naast het aantal uren en aantal gasten ook te maken met bijvoorbeeld een mooie styling of toffe details. Voor inspiratie kijk ik zelf graag op Pinterest. Bij een bruiloft van 6 uur mag je zeker rekenen op 250 bewerkte foto’s. Ik lever geen onbewerkte RAW bestanden, omdat ik elke foto in mijn eigen stijl wil bewerken. Een selectie van de foto’s in kleur zet ik tevens om in zwart-wit, als ik denk dat ze daardoor nog toffer worden!

Jullie krijgen de bewerkte fotobestanden in hoge resolutie op een luxe usb stick, zodat jullie zelf ook aan de slag kunnen met bijvoorbeeld nabestellingen voor familie of vrienden, en wanddecoratie. Uiteraard help ik jullie hier ook graag bij. Het is erg gaaf als jullie favoriete foto in echt mooie kwaliteit aan de wand hangt! Ook maak ik een online gallery, die jullie ook kunnen delen met familie en vrienden.

Ik weet hoe leuk het is om de foto’s van jullie geweldige dag snel te zien! Het is dan ook mijn streven om de usb stick binnen 3 weken te leveren. Ik ben zelf ook altijd enorm nieuwsgierig en zal altijd even een leuke preview sturen.

Onder de tab ‘Album’ kun je meer lezen over mijn prachtige en persoonlijke trouwalbums, en hoe dat in zijn werk gaat. Ik denk dat de foto’s van jullie dag in zo’n album het best tot zijn recht komen!

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Een aantal vaakgestelde vragen:

– Moet je echt ‘s ochtends vroeg al aanwezig zijn om te fotograferen?
Ik hoef natuurlijk niet bij het indraaien van de eerste krulspeld al aanwezig te zijn, maar vaak is het wel fijn om op tijd te beginnen, omdat dit ook hét moment is voor mooie detailfoto’s van de schoenen, de ring en natuurlijk de jurk. Voor het album (en voor jezelf) is het vaak erg leuk om dit wel te hebben. Na al die voorbereiding die je er waarschijnlijk in hebt gestoken -;).

– Wil je ‘s avonds ook komen fotograferen?
Als jullie dat leuk vinden, kom ik zeker graag ook op jullie avondfeest fotograferen! Het is ook mogelijk dat ik bijvoorbeeld tot en met de openingsdans en het eerste uur van het feest fotografeer. Het is wel fijn als ik tussendoor even iets kan eten, en er bijvoorbeeld een simpele maaltijd geregeld is, dat fotografeert net iets fijner…

– Wat gebeurt er als je ziek bent op onze bruiloft, of als een andere calamiteit is?
Uiteraard doe ik er alles aan om op jullie dag aanwezig te zijn, ik weet zelf hoe belangrijk het is! Er moet dan ook wel sprake van overmacht zijn (een gebroken arm of been) wil ik niet komen. Ik ben lid van een groot trouwfotografen-netwerk, waardoor ik als dat nodig is accuraat vervanging kan regelen. Maar het liefste kom ik natuurlijk zelf!

– Met welke apparatuur werk je?
Eigenlijk is de apparatuur natuurlijk niet het belangrijkste – je moet de foto’s ook nog kunnen nemen – maar hierbij toch het lijstje: Canon 5DMark3 (2 maal), Canon 24-70mm f2.8L II, Canon 50 mm f1.4, Canon 70-200mm f2.8L II, Canon 35 mm f1.4L II, Canon 85mm f1.8, Canon 100mmL macro en Canon Speedlite 600EX II (2 maal).

– Wat is een ‘Loveshoot’?
Een loveshoot is eigenlijk niets anders dan het fotograferen van de liefde tussen jullie beiden! Of jullie elkaar nu al heel lang kennen en veel hebben meegemaakt, of juist nog heel kort samen zijn en knetterverliefd zijn, het is altijd super om jullie gevoel om te zetten in liefdevolle beelden. Ik maak foto’s van jullie samen, we kletsen, lachen en ik fotografeer jullie zoals jullie echt zijn. Als jullie het leuk vinden, maak ik ook nog wat portretten apart, voor bijvoorbeeld social media. Je kunt een loveshoot boeken omdat jullie het tof vinden om van jullie samen mooie foto’s te hebben, maar ook voor de trouwkaart, of save-the-date kaarten. Of om alvast te wennen aan mij als fotograaf op jullie grote dag. Omdat ik het belangrijk vindt dat jullie je op de trouwdag zo veel mogelijk op jullie gemak voelen, biedt ik de loveshoot in combinatie met een bruidsreportage aan met korting!

Leuk als jullie contact met mij opnemen voor het plannen van een kennismakingsgesprek of voor het maken van een vrijblijvende offerte. Of gewoon voor een gezellig gesprek natuurlijk ;-)