Best of 2016 – Maar vooral… zin in 2017! – Lotte Marie Photography

In de afgelopen week zag ik zo veel blogjes voorbij komen met de ‘Best of 2016′, de toppers van het seizoen, en vele jaaroverzichten. En ik twijfelde een beetje. Zal ik ook een overzicht met de fijnste foto’s van 2016 maken, of zal ik het eens een jaartje laten zitten? Ik heb natuurlijk super toffe bruiloften mogen fotograferen het afgelopen jaar, met ontzettend leuke, spontane en lieve stellen… (mijn dank is GROOT lieve bruidsparen!), maar eigenlijk was 2016 geen top jaar voor mij… op meerdere fronten.

Maar ik heb -mede door de bemoedigende woorden van mijn lieve collega Saskia Beek (kus bij deze!) toch besloten om het wel te doen. Om een klap te geven op 2016, en om te laten zien dat ik met heel veel plezier en zin 2017 in ga. Uiteindelijk moeten we toch allemaal zelf de slingers ophangen in ons leven ;-)

Het jaar begon mooi, met de eerste bruiloft in midden maart, waarbij het vanaf begin april echt los ging. En toen gebeurde eind april iets waar iedere bruidsfotograaf wel eens bang voor is. Ik ben gevallen van de fiets, en brak mijn sleutelbeen. En dan niet een klein beetje, met een scheurtje, nee echt helemaal. Na twee dagen met heel veel pijn, en een hele scheve schouder, bleek wel dat een operatie nodig was. Wat was ik verdrietig, en wat voelde ik me naar, dat ik de komende bruiloften niet zou kunnen fotograferen… wel was het ontzettend fijn om te merken wat een SUPER collega’s ik ondertussen om me heen heb, wat belangrijk om een netwerk van fotografen om je heen te hebben die in echte noodsituaties kunnen inspringen. Binnen no-time was vervanging voor 11 bruiloften geregeld, en kon voor mij het revalideren beginnen. En dat duurde lang, en was pijnlijk. Dennis en Anneloes van FitCenter Nunspeet (van wie ik in september hun geweldige bruiloft mocht vastleggen bij het Koetshuis in Hulshorst!) hebben me geholpen om langzaam mijn spierkracht weer terug te krijgen, en mijn conditie weer een beetje op peil te krijgen.

Veel dank natuurlijk ook aan Jan-Joost, die in die maanden veel meer in huis en met de kinderen moest doen dan normaal, en dan ook nog iemand thuis had zitten die niet lekker in haar vel zat. En aan vriendinnen, die mijn gemopper en twijfels geduldig aanhoorden. En aan Maria, die na wederom een ongelukkige val, dit keer op Ibiza, weer voor mij klaarstond! Ondertussen volgde ik bij Luther Hartog een workshop, om echt te kijken waar ik blij van word in de fotografie, waar ligt mijn kracht en niet te vergeten, hoe schiet je nou toch die toffe platen?

Eindelijk mocht ik weer gaan fotograferen! Bij de grotere bruiloften had ik er voor gekozen om een second shooter mee te nemen, om te zorgen dat ik zelf de mooiste foto’s kan maken, en kan proberen om de bijzondere momenten nog beter vast te leggen. Henri van de Berg was daarbij vaak een grote steun (in het begin droeg hij zelfs mijn tas ;-)), en het was ook nog eens heel erg gezellig. Ook Liona en Lizanne zijn een keer mee geweest, echt met de meiden op pad.

Ik ben zo blij dat ik vanaf juli weer echt lekker aan de slag kon, en weer volle bak kon doen wat ik het liefste doe: de liefde vastleggen! Elke bruiloft heeft hoogtepunten, soms zijn het hele vette platen tijdens de shoot, maar soms zijn het die hele kleine momentjes, die later zo van belang blijken te zijn. Eind september mocht ik met Fotograaf Patrick als second shooter mee naar Portugal, ook een ontzettend leuke ervaring, een blogje daarover volgt uiteraard nog…

Hieronder heb ik een kleine selectie gemaakt van foto’s waar ik blij mee ben, waar ik van moet glimlachen, of waar ik een bijzondere herinnering aan heb. Ik ga er in 2017 weer vol voor, en hoop weer veel mooie momenten te mogen gaan vastleggen. Of ik nog goede voornemens heb? Tja… altijd lastig. Mezelf blijven triggeren om iedere keer weer het uiterste uit een bruiloft te halen qua beeld, om nieuwe dingen te blijven proberen. Gelukkig heb ik al veel leuke boekingen mogen ontvangen voor 2017, van enthousiaste bruidsparen die er net zo veel zin in hebben als ik.

Of ik nog wensen heb? Tja, naast bruiloften van mensen met echte emoties (dat is toch het belangrijkste), staan festivalbruiloften, of bruiloften met een bohemien of vintage thema ook altijd hoog op het lijstje, net als toch die ‘destination weddings’… Midden juni mag ik naar Isle of Wight, voor de zuidkust van Engeland, maar Toscane/Italie, en natuurlijk altijd de Wadden, zou ik ook super leuk vinden. En ken je of ben je iemand die het weekend van 23-24-25 juni gaat trouwen op Ibiza? Dan heb ik wel een heeeeeel leuk aanbod… Ik ben dan op dit prachtige eiland en zou super graag een bruiloft fotograferen! Mail me met meer informatie, en ik maak een mooi voorstel op maat!

Ik wens iedereen een geweldig, gezond, gezellig en sprankelend 2017, waarin je je dromen kunt realiseren, waarin je veel tijd doorbrengt met degenen van wie je houdt, en waarbij je misschien valt.. maar ook weer opstaat! Liefs Lotte

 

Tags: Lotte Marie, Lotte Marie Photography, jaaroverzicht, bruidsfotograaf Amsterdam, bruidsfotograaf Utrecht, destination weddings, wedding photographer Ibiza, photographer Ibiza, photoshoot Ibiza, festivalbruiloft, bohemien bruiloft, vintage wedding, vintage bruiloft

Terug naar bovenDeel op FacebookTweet ditPin ditContact

Je email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

*