2016 – Nieuwe sprankelende bruiloften – over ‘Bucket Lists’ en doelen

Het nieuwe jaar is al weer even van start gegaan, en de lijst met fotografie-plannetjes om uit te voeren, nieuwe ideeën, en verbeterpunten op fotografiegebied maar ook privé, wordt steeds langer in plaats van korter!

De wintermaanden zijn dan ook bij uitstek geschikt om bijvoorbeeld blogjes te plaatsen van de laatste bruiloften of loveshoots, de website eens goed bij te werken (dat staat voor de komende week op de planning), nieuwe dingen uit te proberen, in mijn geval bijvoorbeeld lekker schieten met de combinatie van een 35mm en een 85mm lens, en natuurlijk om op te laden voor het komende trouwseizoen.

Ik merk dat ik na het uitwerken van de laatste bruiloft van het jaar (in mijn geval een hele toffe echte eind-december-winterbruiloft met alles erop en eraan…) altijd even wat afstand neem van mijn camera. Alsof ik van binnen uit wacht totdat ik het echt niet meer uithou om weer te beginnen met fotograferen. En ik kan jullie vertellen… het is bijna zover. Vandaag was het zo prachtig, dat ik al aan het popelen was om weer eens een familieshoot of wat kindjes te fotograferen, gewoon omdat het kan! Helaas was er ook nog zoiets als de administratie, en die ging voor ;-)

In het hoogseizoen is het heerlijk werken, van bruiloft naar bruiloft, vol inspiratie, met daarbij de wens om bij iedere bruiloft weer iets nieuws te proberen. Om mezelf scherp (en ook fit) te houden, boek ik maximaal twee bruiloften per week, zodat ik vol enthousiasme aan zo’n belangrijke dag kan beginnen. Iedere dag is anders, en het is mijn streven om iedere keer weer het optimale eruit te halen.

Soms hoor je wel eens mensen over een ‘bucket list’, te weten een lijst die eigenlijk gemaakt wordt als je weet dat het einde nadert, en je alles wat je nog wil doen voor die tijd, op die lijst zet. Dat kunnen kleine dingen zijn, maar ook grote dingen. Een wens mag je altijd opschrijven. Ik schrijf het gelukkig niet op omdat het einde nadert, maar omdat ik mezelf graag wil dwingen om na te denken over mijn fotografiewensen en groeimomenten, die ik het komende jaar wil gaan doormaken. Bovenaan, en eigenlijk niet eens op de bucket list, maar gewoon overall, staat natuurlijk dat ik met mijn foto’s wil dat mensen genieten. Van de foto’s, van het moment, van de emotie. Van het feit dat er foto’s zijn van belangrijke momenten, of van personen die zij lief hebben. Ook het afgelopen jaar bleek helaas meerdere keren dat de waarde van foto’s zo veel groter is als iemand er niet meer is, of ziek is. Ik help jullie graag om alles vast te leggen!

Wat zijn nou een paar van die dingen op mijn bucket list… tja. Misschien hoog gegrepen, maar dat mag naar mijn idee ook, je kunt de lijst ook zien als een jarenplan, en misschien komt er al eerder dan je dacht iets op je pad om het te bereiken. In willekeurige volgorde…

Veel heerlijke bruiloften met enorm veel emoties…lachen, huilen, blijdschap, verdriet. Ik hou ervan!

Weer naar de wadden, zoals in september 2014 en eind augustus 2015. Texel is al twee maal voorbij gekomen. De andere eilanden, bijvoorbeeld Vlieland en Terschelling, lijken me ook geweldig, maar ik ga ook graag weer terug naar Texel! Wie maakt me blij?

Een zogenoemde ‘destination wedding’ in Italië (ik ben fan van Toscane), of een ander land. Dit jaar mocht ik al in Duitsland fotograferen, in het gebied van de wijnranken, echt super! Dat smaakte naar meer. Ook de Scandinavische landen lijken me geweldig!

Niet het belangrijkste maar stiekem wel erg leuk, en ook een fijne boost voor je gevoel, het winnen van een Award (ik zet het maar gewoon even neer… dit is er zo eentje van het zou leuk zijn als het gebeurt als je het opschrijft)!

Veel inspiratie opdoen bij super leuke workshops, seminars en cursussen. Dat lijkt een puntje te worden op de lijst wat al aardig in de buurt komt. Volgende week start ik bij Luther Hartog van www.lutherfotografie.nl, ik hoop en verwacht bij hem heel veel te gaan leren, en mezelf weer tot een hoger level te brengen! Soms heb je even een kritische blik nodig om te zien waar je staat, en te kijken hoe je verder komt. In april is het al weer tijd voor de volgende trip… met Way Up North naar Rome, zin in! Twee dagen vol seminars, inspiratie en heerlijk kletsen en lachen met collega fotografen van over de hele wereld.

Nog een punt… niet eens echt een bucket list aspect, maar meer om gewoon meteen uit te voeren. Meer genieten van de kleine, mooie momenten die iedere dag heeft, lekker thuis genieten van de kinderen en mijn gezin, sporten (het lijkt erop dat ik het na jaren een mini beetje leuk begin te vinden), en heerlijk uit eten gaan!

Hebben jullie een idee om een van mijn wensen van de bucket list dichterbij te laten komen? Of gaan jullie trouwen en zijn jullie benieuwd hoe jullie dag zo mooi mogelijk vastgelegd kan worden? Mail of bel me, en we gaan zorgen dat het lukt… Ik heb heel veel zin om er in 2016 weer keihard tegenaan te gaan! Liefs en hopelijk tot snel.

 

Terug naar bovenDeel op FacebookTweet ditPin ditContact

Je email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

*